INGREDIENCIE
- Predhrejte rúru na 175°. Do menšieho plechu (približne 25cm) dajte papier na pečenie, ktorý následne vymastite maslom. Ja som maslo vynechala.
- Rozpustite maslo a nechajte vychladnúť. Zatiaľ vyšľahajte vajce, žĺtka a cukor. Pridajte maslo, múku a prášok do pečiva. Miešajte ďalšie 2-3 minúty. Cesto by malo byť jemné a lepkavé. Rovnomerne ním vysteľte pripravený plech s papierom na pečenie. Cesto je pomerne husté a lepkavé. Najjednoduchšie sa roztláča mokrými prstami.
- Vyšľahajte bielka s cukrom. Naneste vyšľahaný meringue na cesto pripravené na plechu a posypte mandľovými lupienkami. Pečte 40 minút. Po upečení vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Lupienkov, čo hrdlo ráči, žiaden strach.
- Pripravte plnku. Najskôr vyšľahajte smotanu s cukrom. Keď sa začne hustnúť, pridajte tvaroh a pokračujte v miešaní, kým sa všetko nespojí.
- Ideme do finále! Opatrne prerežte cesto cez stred, aby sa rozdelilo na dve rovnaké časti. Spodná s cestom, vrchná s meringue. Na spodnú časť s cestom rozlejte pripravenú plnku. Na ňu poukladajte pripravené maliny a zakryte vrchnou časťou cesta (meringue). Nechajte 2 hodiny odstáť na chladnom mieste. Viac malinami tiež nič nepokazíte ;)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára